
Blikk
Gasztro & Utazás
Cukormentes lekvár: ez az egyetlen titkos összetevő teszi tökéletessé
Járomi Zsuzsanna
2025. augusztus 19. 21:05
Ezekben a hetekben készülnek a finom lekvárok, ilyenkor érdemes üvegbe zárni a nyár ízeit. De a hagyományos lekvárban bizony sok a cukor, ezért elég sokan nem fogyaszthatják. Viszont sokan vannak olyanok is, akik nem szeretik az édesítő ízét. Most nekik kínálunk megfelelő alternatívát!
MI összefoglaló
"Cukormentes lekvár készíthető érett gyümölcsökből úgy, hogy a reszelt alma pektinje természetes zselésítőként biztosítja a megfelelő állagot. Ajánlott gyümölcsök: málna, eper, őszibarack, sárgabarack. A gyümölcsöt meg kell mosni, durvára vágni, kevés vízzel puhára főzni, majd hozzáadni a reszelt almát és röviden forralni. A forró lekvárt sterilizált, csavaros üvegbe kell tölteni. Cukormentes változatnál a tartósság rövidebb: lezárt állapotban hűtőben körülbelül két hónapig eltartható, felbontás után gyors fogyasztás javasolt. Szükség esetén szentjánoskenyérmag, almapektin vagy agaragar alkalmazható."
Hangulat:
Pozitív (65%)
Érzelmi töltet:
semleges