
Blikk
Lifestyle & Életmód
Ezzel az egyszerű és meglepő trükkel ízletesebb lesz a paradicsom
Fodor Borbála
2025. augusztus 7. 15:33
A saját termesztésű paradicsom mindig különleges élmény, és egy meglepő kísérlet szerint a sós víz még ízletesebbé teheti ezt a zöldséget. Német és olasz kutatók vizsgálatai kimutatták, hogy az enyhén sós vízzel öntözött paradicsomok kisebbek, de ízük intenzívebbé válik. Fontos azonban, hogy a sós öntözést csak balkonnövények esetében ajánlják, mivel a talajban termesztett paradicsomoknál a só túlzott használata károsíthatja a talajt.
MI összefoglaló
"A paradicsom ízének fokozására szolgáló módszer szerint a sós vízzel történő öntözés kisebb, de intenzívebb ízű paradicsomokat eredményez, különösen balkonnövények esetében. Német és olasz kutatók kutatásai azt mutatták, hogy literenként egy gramm só hozzáadása az öntözővízhez növeli az antioxidánsok és tápanyagok szintjét, miközben a túlzott sóhasználat káros lehet a talajra és a növényekre. Az öntözés gyakorisága is lényeges, a mérsékelt, rendszeres öntözés eredményesebb, mint a túl sok víz adása, mely a paradicsom kirepedéséhez vezethet."
Hangulat:
Pozitív (72%)
Érzelmi töltet:
izgalom