
Blikk
Lifestyle & Életmód
Lehet, hogy rosszul sütötte eddig a pizzát? Íme a szakértő tuti módszere
Blikk-összeállítás
2025. július 12. 18:38
Szinte alig akad olyan ember, aki ne szeretné a pizzát. De ahelyett, hogy csak úgy bedobnánk egyet a sütőbe, érdemes alaposan meggondolni, hová helyezzük – figyelmeztet a szakértő. Ahhoz ugyanis, hogy otthon is éttermi színvonalú pizzát készítsünk, kulcsfontosságú, hogy melyik rácsra kerül.
MI összefoglaló
"Az otthoni pizzakészítés sikere jelentősen múlik a sütőben való elhelyezésen és a sütési beállításokon. Michael Forbes, az AEG termékszakértője szerint a legjobb eredmény érdekében pizzasütő kő használata ajánlott, amely egyenletes hőeloszlást biztosít, és középre vagy alsó rácsra helyezve ad optimális sütést. A sütő hőmérsékletének 240-250°C körül kell lennie, a sütési idő pedig a tészta vastagságától függően 7-12 perc között változik. Ezzel a módszerrel otthon is elérhető az éttermi szintű pizza minőség."
Hangulat:
Semleges (60%)
Érzelmi töltet:
semleges