
Blikk
Gasztro & Utazás
Süllőfilé brokkolis sajtmártással – Tökéletes recept egy nyugodt hétvégi ebédhez
N/A
2025. augusztus 23. 08:55
Erre a hétvégére egy olyan fogást ajánl Fásy Ádám, amelyben a hazai vizek egyik legnemesebb hala találkozik a brokkoli frissességével és egy selymes, karakteres sajtmártással, amely minden falatot élvezetessé tesz. Letisztult, szezonhoz illő étel, ahol a friss alapanyagok és az ízek egyensúlya kerül előtérbe. A süllőfilé brokkolis sajtmártással tökéletes választás lehet egy nyugodt hétvégi ebédhez, de akár egy ünnepi menüsor részeként is megállja a helyét. Az elkészítése nem igényel különleges technikát, mégis egy kifinomult, ízléses étel kerül az asztalra.
MI összefoglaló
"Süllőfilé filézett szeleteit sóval, olívaolajjal és vajjal lassan megpárolva készítik, majd a maradék vajból, reszelt sajtból és tejszínből krémes sajtmártást főznek. A brokkolit enyhén sós vízben megfőzik, majd a hallal összeforralják a sajtmártásban. Madársalátával és citrommal díszítve forrón tálalják, 4 személyre számolva hozzávalókat és egyszerű elkészítési lépéseket adnak meg."
Hangulat:
Pozitív (72%)
Érzelmi töltet:
nyugalom