
HVG
Gasztro & Utazás
Hasbeszélő megbánta, hogy nem pizzát evett
GyéZsé
2025. július 4. 19:49
Jártunkban-keltünkben megéhezünk, megszomjazunk, megállunk „kispiszkostól” a fine diningig. Nosztalgiázunk és felfedezünk, megyünk az emlékeink után, rábízzuk magunkat a véletlenre, vagy éppen nagyon is tudatosan keresünk valami újat. Aztán elmeséljük, mondjuk a magunkét. A vendégét – mert mi vagyunk a mindenkori vendég. Felbukkanásunk bárhol várható. Most éppen a Rózsadombon jártunk.
MI összefoglaló
"A II. kerület gasztronómiai jellegzetességeit mutatja be az írás, különös tekintettel az olasz stílusú vendéglátóhelyekre a Rózsadomb környékén. Bemutatja azokat az éttermeket, pékségeket, ahol olasz ízeket élvezhetünk, és kiemeli Szabadfi Szabolcs pékmester szerepét a helyi Panificio il Basilico megnyitásában. A nagy meleg ellenére a vendégek a légkondicionált belső térben találhatnak enyhülést a kellemetlen időjárás miatt."
Hangulat:
Semleges (55%)
Érzelmi töltet:
semleges