
HVG
Gasztro & Utazás
Itt az ideje megszüntetni a szállodai svédasztalos reggelit?
HVG
2025. augusztus 23. 20:36
Az ételpazarlás miatt több hotellánc már trükköket alkalmaz, hogy kevesebb ételt dobjanak ki a vendégek.
MI összefoglaló
"A korlátlan szállodai büféreggelik jelentős élelmiszer-pazarlást eredményeznek: az UNEP 2024-es adatai szerint világszerte 1,05 milliárd tonna élelmiszer kerül kukába, amelynek nagy része vendéglátóipari forrásból származik. Számos szállodalánc kisebb tányérokat, előre adagolt ételeket, kisebb süteményeket, emlékeztetőket és térbeli elrendezési trükköket alkalmaz a pazarlás csökkentésére; egyesek személyre szabott reggelikre vagy mesterséges intelligenciára támaszkodnak. A szakértők szerint a büfé ösztönzi a túlevést, ezért egyesek a büfé megszüntetését javasolják, bár ez vendégelégedettségi vitákat vet fel."
Hangulat:
Semleges (42%)
Érzelmi töltet:
semleges