
HVG
Egészség & Wellness
Miért nem lehet nyers csirkehúst enni, ha a steak lehet véres?
HVG
2025. augusztus 13. 20:03
Hiába keresné bárki az éttermek étlapján a félig átsült csirkehúst, nem fogja megtalálni, ellentétben például a hasonlóan készülő marhasteakkel. A gond nem a szakácsokkal van.
MI összefoglaló
"Félig átsült csirkehús az étlapokon ritka, mert a csirke könnyebben szennyeződhet kórokozókkal (pl. Salmonella, Campylobacter), amelyek a feldolgozás és a belső szövetek miatt a hús belsejébe is bekerülhetnek. Ezzel szemben a marhasteaknél a fertőzések többsége a felületen található, így a külső rész alapos hőkezelése gyakran elegendő a biztonság érdekében. Ezért a csirkehúst teljesen át kell sütni, míg a marhahúsnál a ritkábban sült elkészítés kockázata kisebb lehet, ha a felület megfelelően kezelt."
Hangulat:
Semleges (50%)
Érzelmi töltet:
semleges