
HVG
Gasztro & Utazás
Pesti István, a két Michelin-csillagos Platán Gourmet séfje: Sok pénzt meg időt töltöttem el azzal, hogy elrontsak dolgokat
Gyükeri Mercédesz
2025. június 29. 20:00
Tíz éve kezdődött az egyik legismertebb magyar séf, Pesti István számára az a tatai kaland, amely azóta két Michelin-csillagot ért. Mi tartja ott, mi tartja a konyhában, és mit hiányol a magyar konyhából? Erről is beszélgettünk vele, és közben megnéztük, milyen a csúcsgasztronómia, ha igyekszik egyáltalán nem foglalkozni az aktuális trendekkel.
MI összefoglaló
"Pesti István séf tíz éve vezeti a tatai Platán Gourmet éttermet, amely két Michelin-csillagos elismerést kapott. Az étterem fine dining stílusban működik, ahol nem a mennyiség, hanem az étel minősége és táplálhatósága a hangsúlyos. A vendégeket arra ösztönzik, hogy nyitottak legyenek az új ízekre és élményekre, még akkor is, ha kezdetben kételyek merülnének fel. A séf filozófiája a bizalom kiépítésén alapul, mely szerint az étterem minden fogása különleges meglepetéseket rejteget."
Hangulat:
Pozitív (68%)
Érzelmi töltet:
izgalom