
Index
Gasztro & Utazás
Egy buddhista apáca új dimenzióba helyezte a gasztronómiát Gül baba sírja alatt
- cga -
2025. június 24. 16:14
Fermentálás minden mennyiségben.
MI összefoglaló
"Fermentált szójapaszta, a doenjang, több ezer éves koreai alapíz, amit családonként eltérően készítenek. Egy gasztronómiai találkozón Budapesten, a Koreai Kulturális Központban, tapasztalt séfek és újságírók saját kezűleg készítettek tofu alapú dzsangot Jeong Kwan buddhista apácától, a Baegyangsa kolostor konyhaművészétől tanulva. A fermentálás ősi technikáján alapuló folyamat során a természet és ember harmonikus együttműködése kerül előtérbe. A koreai fermentált ételek, például a doenjang és a kimcsi, az UNESCO kulturális örökség részei, és az esemény a tradicionális és egészségtudatos ételek iránti növekvő érdeklődést tükrözi."
Hangulat:
Pozitív (72%)
Érzelmi töltet:
izgalom