
Index
Gasztro & Utazás
Három milliárd ember szereti, mégsem eheti a melegben
Kovács Róbert
2025. július 10. 21:02
Komoly fejtörést okoz és lázasan kutatják, mi lehet a hőálló csoki receptje.
MI összefoglaló
"A csokoládé 34 Celsius fokon megolvad, ami megnehezíti a meleg éghajlatú országokban való tömeges elterjedését. Évtizedek óta folynak kutatások és kísérletek hőálló csokoládé előállítására, de az eddigiek vagy nem voltak ízletesek, vagy nem váltak kereskedelmi sikerré. Az egyik fő akadály a kakaóvaj olvadáspontja, amely genetikailag manipulálható lehet, ami új lehetőségeket nyithat. A világ legnagyobb csokoládégyártó cégei versenyben állnak a megfelelő recept megtalálásáért, amellyel elterjeszthetnék a csokoládét a trópusi és meleg éghajlatú régiókban, ahol jelenleg három milliárd ember vágyik rá."
Hangulat:
Pozitív (68%)
Érzelmi töltet:
izgalom