
Index
Gasztro & Utazás
Különleges jelenség figyelhető meg a Balatonnál, semmilyen más régióra nem jellemző
Sümegi Noémi
2025. június 25. 06:20
Zsebre vághatjuk a helyi éttermeket, cukrászdákat, pékségeket.
MI összefoglaló
"A Magyar Konyha magazin 13. alkalommal jelenteti meg a Balaton 2025 gasztrokalauzát, amely 323 gasztronómiai tippet és 55 új helyet mutat be a Balaton környékén. A kiadvány nem csak éttermeket ajánl, hanem bemutat kultúrbisztrókat, halsütödéket, fine dining helyeket és borászatokat is, hangsúlyozva a balatoni gasztronómia sokszínűségét és minőségét. Egyre több neves fővárosi séf jelenik meg a régióban, miközben a hagyományos balatoni ételek és a cukrászat is jelentősen fejlődött. A gasztrokultúra egyedi módon ötvözi a retró ételeket az innovatív ínyencségekkel, miközben a helyi termelők alapanyagellátása is fontos szerepet kap."
Hangulat:
Pozitív (80%)
Érzelmi töltet:
optimista