
Infostart
Tech & Tudomány
Csodakeksz a Semmelweis Egyetemtől – a mentesség nem minden
Infostart / InfoRádió - Kalapos Mihály
2025. július 26. 21:15
A fejlesztésről Hajas Lívia, a Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszékének tanársegédje, a snack egyik kidolgozója beszélt az InfoRádióban. A kutató elárulta, miért innovatív az ő gluténmentes kekszük más hasonló termékekhez képest.
MI összefoglaló
"A Semmelweis Egyetem Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszéke egy növényi alapú, gluténmentes kekszet fejlesztett, amely több rostot és fehérjét tartalmaz, mint a hagyományos termékek. A keksz különböző növényi fehérjeforrásokból, például lencséből, tökmagból és kendermagból készül, és vegánok számára is alkalmas. A kutatók a fehérjék és rostok arányát hangolták a keksz állagának javítása érdekében, miközben törekednek a cukortartalom csökkentésére is. Mindezek a fejlesztések a gluténmentesen étkezők tápanyag-bevitelét segítik, különösen házon kívüli fogyasztás esetén."
Hangulat:
Pozitív (80%)
Érzelmi töltet:
optimista