
Kiskegyed
Lifestyle & Életmód
Ez történik a testeddel, ha minden nap krumplit eszel – nem is hinnéd, milyen hatással van rád
Szücs Andrea
2025. augusztus 5. 16:01
A krumpli sok háztartásban alapélelmiszer: gyorsan elkészül, laktat, és rengetegféleképp variálható. De mi történik akkor, ha minden egyes nap az asztalodra kerül? Árt a szervezetednek, vagy épp ellenkezőleg, segíti az egészséged megőrzését? Ha te is gyakran nyúlsz a krumplihoz, most megtudhatod, mire számíthatsz!
MI összefoglaló
"A krumpli gazdag káliumban, C- és B6-vitaminban, valamint rostokban, amelyek támogatják a vérnyomást, immunrendszert és az idegrendszer működését. Natúr, kímélő elkészítési módokkal, például héjában főzve vagy sütőben kevés zsiradékkal sütve, diétabarát ételnek számít. A főzés utáni kihűtés rezisztens keményítőt képez, ami támogatja a bélbaktériumokat és az immunrendszert. A krumpli hangulatjavító hatással is bír, mivel triptofán és B6-vitamin tartalma elősegíti a szerotonintermelést és a stressz csökkentését. Mindennapi fogyasztása mellett fontos a változatos étrend megtartása, más gabonafélékkel és zöldségekkel kiegészítve, hogy elkerülhető legyen a tápanyaghiány. A lila burgonya különleges antioxidánsokat is tartalmaz, melyek gyulladáscsökkentő hatásúak."
Hangulat:
Pozitív (80%)
Érzelmi töltet:
optimista