
Kiskegyed
Lifestyle & Életmód
Figyelmeztet a dietetikus! Ezeket az ételeket soha ne melegítsd újra, akár mérgezés is lehet belőle
Ónódi Olivér
2025. augusztus 6. 22:44
Bár természetes, hogy a megmaradt ételeket nem dobjuk ki, és később újramelegítve elfogyasztjuk, van néhány alapanyag, amivel nem árt óvatosnak lenni.
MI összefoglaló
"Bizonyos ételek, mint a spenót, zeller, répa és cékla nitrátokat tartalmaznak, amelyek újramelegítéskor nitritekké alakulhatnak, hosszú távon egészségügyi kockázatot, például rákot okozhatnak. A tojás szerkezete újramelegítéskor romlik és akár ártalmas anyagok is keletkezhetnek. A krumpli tápértékét veszti és puffadás fokozódhat. A gombás ételek újramelegítés esetén emésztési és szív-érrendszeri problémákat idézhetnek elő. A csirkehús fehérjéi a hő hatására változnak, ami nehezíti az emésztést, ezért lassú, alacsony hőfokon ajánlott melegíteni. Az étel újramelegítése előtt érdemes ezeket az ételeket körültekintően kezelni a megelőzés érdekében."
Hangulat:
Negatív (35%)
Érzelmi töltet:
stressz