
Kiskegyed
Lifestyle & Életmód
Friss vagy fagyasztott áfonya – vajon melyik a jobb választás? Meglepő dolog derült ki
Szücs Andrea
2025. augusztus 4. 18:01
Az áfonya az egyik legegészségesebb bogyós gyümölcs, amit csak fogyaszthatunk. Tele van antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő vegyületekkel, vitaminokkal, és még a szív, az erek, valamint az agy egészségét is támogatja. Amikor ott állunk a boltban a hűtőpult vagy a mélyhűtő előtt, gyakran jön a kérdés: vajon a friss vagy a fagyasztott áfonya a jobb választás?
MI összefoglaló
"Az áfonya gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és rostokban, amelyek támogatják a szív, az erek és az agy egészségét. A fagyasztott áfonya érési csúcsán kerül leszedésre, gyorsfagyasztásának köszönhetően megőrzi és akár könnyebben hasznosíthatóvá teszi a tápanyagokat, így akár 20%-kal több antioxidánst tartalmazhat, mint a sokáig szállított és tárolt friss áfonya. A fagyasztás ráadásul elpusztítja a kártevőket, csökkentve a vegyszerhasználat szükségességét, miközben a glikémiás index nem változik. Így a választás egészségtudatos szempontból is indokolt lehet, összefüggésben a felhasználás módjával és személyes preferenciákkal."
Hangulat:
Pozitív (80%)
Érzelmi töltet:
optimista