
Kiskegyed
Lifestyle & Életmód
Itt a szezon! 5 különleges, szilvás recept a nagyvilágból, amikről még kevesen hallottak
Szabó Eszter
2025. augusztus 12. 21:44
A szilva hosszú ideje jelen van az emberi étrendben Ázsiától Európáig, és számos kultúrában fontos szerepet játszik – ezt is visszaigazolja a modern történeti és gasztronómiai kutatás. Legyen friss vagy aszalt, bizonyítottan hozzájárul az oxidatív stressz elleni védelemhez, a csont- és emésztőrendszer egészségéhez, valamint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez.
MI összefoglaló
"A szilva antioxidáns- és rosttartalma több, mint húsz klinikai vizsgálatra hivatkozva előnyös lehet: csökkentheti a koleszterin- és vércukorszintet, valamint támogathatja a csont- és emésztőrendszer egészségét. Öt receptet mutat be: kardamomos–rózsavizes szilvasaláta, szilvás–mandulás morzsaszelet, fűszeres füge–szilva chutney, szilvás–marcipános pite és sült céklás–szilvás pekándiós saláta, részletes elkészítési útmutatókkal és tálalási javaslatokkal."
Hangulat:
Pozitív (80%)
Érzelmi töltet:
optimista