
Kiskegyed
Lifestyle & Életmód
Te is megeszed a paprikamagokat? A szakértők elárulták, mit tesz az egészségeddel
Szücs Andrea
2025. augusztus 26. 13:01
Sokak számára a paprikamagok kesernyés íze és kemény állaga miatt nem túl vonzóak, így inkább kidobják vagy félretolják őket. De vajon tényleg szükséges ezt tenni? És egyáltalán, a paprikamagok biztonságosan fogyaszthatók? Most eloszlatjuk a kételyeket, és megmutatjuk, miért is érdemes akár a magokat is megenni, illetve mikor kell óvatosnak lenni.
MI összefoglaló
"A paprikamagok általánosan ártalmatlanok és tápanyagokban gazdagok: rostot, karotinoidokat, polifenolokat és telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, amelyek támogatják az emésztést, antioxidáns védelmet nyújthatnak és segíthetik a zsíranyagcserét. Feldolgozás (őrölés, pirítás) javíthatja a felszívódást. Csípős paprikák magjai sok kapszaicint tartalmaznak, amely irritációt okozhat, ezért ezeknél óvatos fogyasztás javasolt. Alternatívaként paprikamagolaj vagy fűszer is hasznos lehet."
Hangulat:
Pozitív (68%)
Érzelmi töltet:
semleges