
Magyar Hang
Gasztro & Utazás
Da bibere – A nadapi szőlőmentő
Csécsi László, Bérczessy Gergely, N. Fejérváry Gergő
2025. augusztus 20. 19:12
Szentesi Józsefnél jártunk Budaörsön. Megkóstoltunk tizenöt ősi(?) magyar(?) fajtát, és leírjuk, milyenek voltak. Szerintünk.
MI összefoglaló
"Budaörsi Szentesi József pincéjében tizenöt régi magyar szőlőfajtát kóstoltak végig. A Piros Bakator élénk citrusos-savanykás, testes pecsenyebor jellegű; a Kék bajor könnyed, pirosbogyós, játékos vörös; a Kékszilváni fűszeres, közepes savú, tartalmas vörös; a Lisztes–Fehér gohér–Zöldszilváni házasítás gazdag, zöldalmás, kerek fehér; a Feketemuskotály komplex, illatos, egyedi aromákkal teli tétel. A cikk keveri a történeti ampelográfiai háttért és a személyes érzetelemzést, és a szerzők lelkesedéssel ajánlják a ritka fajtákat."
Hangulat:
Pozitív (82%)
Érzelmi töltet:
öröm