
Magyar Hírlap
Lifestyle & Életmód
Az orvosok felsorolták azokat az ételeket, amelyek csökkentik az idősek halálozási arányát
MH
2025. augusztus 9. 20:59
Spanyol tudósok kutatása is bizonyította
MI összefoglaló
"A mediterrán étrend, különösen a tenger gyümölcsei és a diófélék fogyasztása csökkenti az idősek halálozási kockázatát. Spanyol kutatások igazolják, hogy a rendszeres zsíros hal fogyasztása, a cukros italok elkerülése és a kereskedelmi péksütemények csökkentése hozzájárulhat a hosszabb és egészségesebb élethez. Az étrendbe beiktatott alacsony zsírtartalmú tejtermékek vagy növényi alternatívák, valamint hetente egyszeri tőkehal vagy tőkehalmáj fogyasztása szintén ajánlott, támogatva a megfelelő vitamin- és omega-3 bevitelt."
Hangulat:
Pozitív (80%)
Érzelmi töltet:
remény