
Magyar Hírlap
Gasztro & Utazás
Célkeresztben a rizs
MH
2025. június 27. 17:44
Néha egészséges, néha káros
MI összefoglaló
"A fehér rizs magas glikémiás indexe gyors vércukorszint-ingadozást okoz, ami éhségérzethez és fáradtsághoz vezethet. Ezzel szemben a teljes kiőrlésű rizs alacsonyabb glikémiás indexű, élelmi rostokban és ásványi anyagokban gazdag, így elősegíti a vércukorszint stabilitását és hosszabb jóllakottságot biztosít. A vörös rizs antioxidáns tartalmának köszönhetően gyulladáscsökkentő hatású és lassítja a sejtek öregedését, emellett a glikémiás indexe is alacsony, ezért egészséges alternatíva. Az étrendbe történő beillesztésük támogatja az anyagcsere egészségét és a jó közérzetet."
Hangulat:
Semleges (55%)
Érzelmi töltet:
semleges