
Magyar Hírlap
Egészség & Wellness
Egy kutatás borította a diétázók eddigi tudását
MH
2025. augusztus 22. 09:06
A csirkehús csökkenti a hasznos bélbaktériumok számát, míg a sovány marhahús védi a bélfalat
MI összefoglaló
"Spanyol kutatók összehasonlították a csirkehús és a Pirenaica sovány marhahús hatását a bélflórára 16, 18–22 éves résztvevőn. Nyolchetes diétás időszakok és öthetes visszaállítási periódusok után székletmintákat elemeztek. Mindkét étrend csak minimális változásokat okozott a bélmikrobiótában; a csirkehús csökkentett néhány hasznos baktériumot, míg a marhahúsnál a Chloroflexota változása összefüggésbe hozható a Blautia növekedésével, amely gyulladáscsökkentő hatású lehet."
Hangulat:
Semleges (57%)
Érzelmi töltet:
semleges