
Magyar Hírlap
Egészség & Wellness
Ez az almaevés ideális időpontja
MH
2025. augusztus 22. 04:21
Legértékesebb része a héja és az alatta lévő pép
MI összefoglaló
"Az alma legértékesebb része a héj és az alatta lévő pép, mert ott találhatók flavonoidok, C-vitamin, pektin és szalicilsav, amelyek támogatják az immunrendszert és az emésztést. Az alma sok ásványi anyagot és vitaminokat, valamint természetes savakat tartalmaz, melyek anyagcsere-szabályozó hatásúak; bizonyos vegyületek a vesekő és epekövesség kockázatát csökkenthetik. Táplálkozási szakértő szerint délután 17:00 után nem ajánlott gyümölcsöt fogyasztani, a legideálisabb időpont körülbelül 11:00 (második reggeli), és a közepes méretű, cukrozatlan fajtákat érdemes választani. Emésztési problémák esetén a héj fogyasztása kellemetlenséget okozhat, ilyenkor sütve javasolják az almát, mert a pektin megőrzi jótékony hatását."
Hangulat:
Pozitív (65%)
Érzelmi töltet:
semleges