
Magyar Hírlap
Egészség & Wellness
Gyümölcsök, bogyók és a puffadás: hogyan lehet elkerülni a bajt
MH
2025. július 14. 21:16
A nyár a gyümölcsök és bogyók bőségének ideje, de egyesek számára fogyasztásukat puffadás kísérheti
MI összefoglaló
"A gyümölcsök és bogyók fogyasztása puffadást és görcsöket okozhat, különösen magas cukortartalmú, alacsony rosttartalmú gyümölcsök vagy magas rosttartalmú gyümölcsök esetén. Az irritábilis bél szindrómában vagy más gyomor-bélrendszeri betegségekben szenvedők érzékenyebbek lehetnek. A puffadás csökkentése érdekében ajánlott a gyümölcsfogyasztást fokozatosan növelni, fehérjetartalmú ételekkel kombinálni, valamint alacsony fruktóztartalmú gyümölcsöket választani, mint az áfonya, eper vagy málna. A test jelzéseire figyelve ki kell választani a jól tolerált gyümölcsöket."
Hangulat:
Semleges (55%)
Érzelmi töltet:
semleges