
Magyar Hírlap
Lifestyle & Életmód
Hányszor együnk 50 felett?
MH
2025. augusztus 20. 22:14
Kerüljük a finomított szénhidrátokat és a feldolgozott élelmiszereket
MI összefoglaló
"50 éves kor felett a hormonális változások és az anyagcsere lassulása miatt az étkezési gyakoriság fontosabbá válik; kevesebb, tudatosabb étkezés (például napi kétszeri étkezés vagy időablakos táplálkozás) hosszabb szünetet biztosít az emésztésnek, elősegítheti a sejtek regenerációját és csökkentheti krónikus betegségek kockázatát. Nem mindenki számára alkalmas ez a megközelítés: soványabb, gyors anyagcserű vagy krónikus betegséggel élőknek gyakrabban, kisebb adagokat érdemes fogyasztani. A finomított szénhidrátok és feldolgozott élelmiszerek kerülése ajánlott."
Hangulat:
Semleges (60%)
Érzelmi töltet:
semleges