
Magyar Hírlap
Lifestyle & Életmód
Javítja az emésztést és erősíti a fogakat
Szirtes Györgyi
2025. július 19. 18:11
Remek kalcium- és D-vitaminforrás
MI összefoglaló
"Az ivójoghurt rendszeres, mértékletes fogyasztása javítja az emésztést probiotikumai révén, támogatja a bélflóra helyreállítását, erősíti az immunrendszert, és fehérjeforrásként segíti az izomépítést és a jóllakottság érzését. Emellett kiváló kalcium- és D-vitaminforrás, ami hozzájárul az erős csontok és fogak fenntartásához és a csontritkulás megelőzéséhez. Laktózérzékenyek is jobban tolerálhatják, mivel a benne lévő baktériumok segítik a laktóz lebontását. Fontos odafigyelni a cukortartalomra és az adalékanyagokra, ezért natúr vagy alacsony cukortartalmú változat ajánlott. A fogyasztást célszerű reggel vagy étkezés után beiktatni, heti 3–5 alkalommal, 150-250 ml mennyiségben."
Hangulat:
Pozitív (80%)
Érzelmi töltet:
optimista