
Magyar Hírlap
Lifestyle & Életmód
Jó vagy rossz az egészségnek minden nap dinnyét enni?
MH
2025. július 5. 18:55
Szakértői vélemény
MI összefoglaló
"A görögdinnye magas víztartalma segíti a hidratálást és az elektrolit-egyensúlyt, káliumot és magnéziumot tartalmaz. Likopin antioxidáns és C-vitamin kombinációja támogatja a szervezet szabadgyökök elleni védekezését, csökkentve a krónikus betegségek kockázatát, többek között a rákét és szívbetegségekét. A görögdinnye A- és C-vitamin tartalma erősíti az immunrendszert és hozzájárul a bőr egészségéhez. Továbbá hozzájárul a szív egészségéhez a koleszterinszint és vércukorszint csökkentésével, miközben tévesen alacsony a glikémiás terhelése a rosttartalma miatt. Fogyasztása általában biztonságos, azonban cukorbetegeknek és inzulinrezisztenseknek óvatosnak kell lenniük. Allergiás reakciók előfordulhatnak, különösen fűfélékre vagy egyéb gyümölcsökre érzékenyek esetében."
Hangulat:
Pozitív (80%)
Érzelmi töltet:
optimista