
Magyar Hírlap
Lifestyle & Életmód
Mi a különbség a hagyományos joghurt és a görög joghurt között?
MH
2025. augusztus 20. 17:39
A joghurtot tejből nyerik élő baktériumok hozzáadásával
MI összefoglaló
"A joghurt tej alapú, élő baktériumokkal készülő termék; tejszármazékok között leggyakrabban tehéntej szerepel, de léteznek kecske-, juhtejes és növényi alternatívák. A hagyományos joghurtot nem szűrik, míg a görög joghurtot többször préselik, ezért sűrűbb, több fehérjét, kevesebb cukrot és szénhidrátot, valamint kevesebb kalciumot tartalmaz. Cukrozatlan, natúr változatban mindkettő tápanyagdús (fehérje, kalcium, foszfor, kálium, magnézium, B- és D-vitamin), de a cukorral dúsított joghurtok egészségügyi előnyei csökkennek."
Hangulat:
Semleges (60%)
Érzelmi töltet:
semleges