
Magyar Hírlap
Lifestyle & Életmód
Miért nem szabad csirkét mosni főzés előtt?
MH
2025. július 8. 19:22
Meglepő eredményeket talált egy tanulmány
MI összefoglaló
"A csirkehús mosása főzés előtt nem ajánlott, mert a nyers hús felszínén lévő baktériumok (pl. Campylobacter, Salmonella) a mosás során a konyhai környezetbe kerülhetnek, növelve az ételmérgezés kockázatát. A Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ szerint a főzés magas hőmérsékleten elpusztítja a baktériumokat, így a csirkét nem szükséges megmosni. Egy Észak-Karolinai Egyetem kutatása rámutatott, hogy a fő baktériumterjesztő a nem megfelelő kézmosás és a keresztszennyeződés, nem maga a csirke mosása. Az ajánlás tehát, hogy a csirkét alaposan süssük meg, és kerüljük a mosást a biztonságosabb konyhai higiénia érdekében."
Hangulat:
Semleges (60%)
Érzelmi töltet:
nyugalom