
Magyar Hírlap
Lifestyle & Életmód
Számtalan érv áll a napraforgómag mellett
MH
2025. augusztus 19. 07:18
Érdemes beépíteni napi étrendkünkbe
MI összefoglaló
"A napraforgómag gazdag vitaminsókban (B6, E, folsav, niacin) és ásványi anyagokban (vas, magnézium, cink, réz, mangán, szelén), valamint telítetlen zsírsavakban, különösen linolsavban. Jó fehérje- és rostforrás, ami támogatja a szív egészségét, a testsúlyszabályozást és az emésztést. Az E-vitamin és esszenciális zsírsavak előnyösek a bőr számára. Magas kalóriatartalma miatt fogyasztását érdemes mérsékelni; héjas változat választása lassítja a fogyasztást. A héj okozta apró szájsebek fertőzésveszéllyel járhatnak, ezért óvatosan kell fogyasztani."
Hangulat:
Pozitív (80%)
Érzelmi töltet:
optimista