
Magyar Hírlap
Egészség & Wellness
Valóban károsabb a fehér burgonya, mint a lila?
MH
2025. július 19. 13:11
A tudósok felfedik a meglepő igazságot
MI összefoglaló
"A fehér burgonya káros hatásáról szóló vélemények leegyszerűsítettek, mivel a teljes tápanyagprofilját nem veszik figyelembe. A lila burgonya antocianinok révén magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik, ami csökkentheti a gyulladást és bizonyos krónikus betegségek kockázatát. Mindkét fajta hasonló tápanyagokat, például káliumot és C-vitamint tartalmaz, és a glikémiás indexük főzési módtól függően változik. Fontosabb az adagolás és az ételkészítési mód, valamint a fehérje- és rosttartalmú társítás, különösen cukorbetegek számára, mint pusztán a burgonya színe."
Hangulat:
Semleges (55%)
Érzelmi töltet:
semleges