
Magyar Hírlap
Egészség & Wellness
Veszélyesebb a kompót, mint a szénsavas üdítők?
MH
2025. június 23. 23:32
A gyümölcsök megválasztása is fontos
MI összefoglaló
"A kompótban lévő magas cukortartalom nagyobb egészségügyi kockázatot jelenthet, mint a szénsavas üdítők esetében, különösen, ha túlzott cukorral készítik. A hőkezelés során jelentős vitaminveszteség következik be, ami miatt a kompót kevésbé tápláló. Rossz sterilizálás esetén a mikrobiális szennyeződés ételmérgezést okozhat. Bizonyos gyümölcsök főzve gyomorirritációt válthatnak ki, míg az ipari kompótok adalékanyagokat és vegyszereket tartalmazhatnak. Ajánlott a cukor mennyiségének csökkentése, a főzési idő rövidítése, valamint természetes fűszerek hozzáadása az egészségesebb fogyasztás érdekében."
Hangulat:
Negatív (35%)
Érzelmi töltet:
pesszimista