
Magyar Hírlap
Egészség & Wellness
Zöldség, ami csökkenti a rák kockázatát
MH
2025. augusztus 19. 21:46
A hosszú élet kulcsa
MI összefoglaló
"A zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étrend csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek és bizonyos rákfajták kockázatát. A spenót különösen gazdag vitaminokban és fitonutriensekben: C-vitaminja, luteinje és zeaxantinja antioxidáns védelmet nyújt; nitrátjai hozzájárulhatnak a normál vérnyomás fenntartásához; béta-karotinja és más vegyületei csökkenthetik egyes rákok kialakulásának esélyét. A spenót rosttartalma javítja az emésztést, folsava és antioxidánsai pedig támogathatják az idősebb felnőttek kognitív funkcióit. Felhasználása sokrétű: saláták, pirítás fokhagymával, tészták, tortillák, omlettek vagy fagyasztott formában levesekhez és rakott ételekhez."
Hangulat:
Pozitív (72%)
Érzelmi töltet:
remény