
Magyar Narancs
Gasztro & Utazás
Joghurtos padlizsánsaláta
chili&vanília
2025. augusztus 13. 20:55
Török joghurtos padlizsánsaláta (Yoğurtlu patlıcan salatasi)
MI összefoglaló
"A padlizsán augusztustól szeptember végéig a legjobb állagú, és sokféle fajtája elérhető a piacokon. A világ konyháiban – Grúzia, Tel-Aviv, Marokkó, Irán, Törökország, Olaszország – különböző módon használják, a török joghurtos változat titka a sütési és sózási technikában rejlik: a kisüült padlizsán selymességét a bőséges olaj és a kifacsart, jól sózott zöldség adja; ha muszáj sütőben készíteni, a felkockázott padlizsánt olívaolajjal, sóval, borssal 200 °C-on 20–25 perc alatt lehet puhára sütni. A kész étel olívaolajjal meglocsolva, zárt dobozban a hűtőben 3 napig eláll. A cikk további része előfizetőknek érhető el, felhívás található az előfizetésre."
Hangulat:
Pozitív (72%)
Érzelmi töltet:
izgalom