
Magyar Nemzet
Gasztro & Utazás
A Paksi halászcsárda a maga műfajának egyik alapintézménye
Borbély Zsolt Attila
2025. július 11. 09:23
MI összefoglaló
"A magyar halfogyasztás növekszik, de még mindig elmarad az EU-s átlagtól. A halászcsárdák területi népszerűsége eltérő, Budapestben kevés működik, míg Szegeden és Baján számos ikonikus egység fennmaradt. A Paksi halászcsárda a hetvenes évek stílusát őrzi, változatlan receptúrával, friss alapanyagokkal készítve halételeket. Bár a beltér egyszerű, a panorámás terasz és tradicionális ételek miatt kedvelt hely. Az étterem kínálata a halételek mellett hagyományos húsételeket is tartalmaz. A kiszolgálás vegyes, néhány hibával, de az ételek, főként a halászlé, összességében kiemelkedő minőségűek. Az étterem hagyománytisztelő, de vendégszerető atmoszférát teremt, így sokan szívesen térnek vissza."
Hangulat:
Semleges (60%)
Érzelmi töltet:
semleges