
Magyar Nemzet
Gasztro & Utazás
Gasztronómiai élménnyé emelték a szervezők Balla Géza tusványosi borbemutatóját
Borbély Zsolt Attila
2025. július 25. 15:52
MI összefoglaló
"Tusványoson a gasztronómia és a bor kap kiemelt szerepet, ahol a Gasztroudvar keretében számos neves kárpát-medencei pincészet mutatkozik be. Balla Géza, a neves erdélyi borász húszéves pályafutására visszatekintve, prémium minőségű borokat kínál, elsősorban magyar szőlőfajtákból készítve. Az eseményen a bort és sajtokat összehangoltan párosították, miközben három elismert székely séf különféle borkorcsolyákat komponált. A program része volt a „Székely kultúrtáj és öreg házak új élete” című kötet bemutatója is, hangsúlyozva a hagyományok és újítások ötvözését. Az egész rendezvény a minőség, az összefogás és a gasztronómiai élmény jegyében zajlott, erősítve a Kárpát-medencei magyar közösségek egységét."
Hangulat:
Pozitív (82%)
Érzelmi töltet:
öröm