
Magyar Nemzet
Lifestyle & Életmód
Így lesz tökéletes a befőtt és a savanyúság
Magyar Nemzet
2025. július 23. 18:45
MI összefoglaló
"A befőzés lehetővé teszi a gyümölcsök és zöldségek ízének, zamatának és tápértékének megőrzését a téli időszakra. A dunsztolás, mint a befőzés fontos lépése, hőkezeléssel biztosítja az élelmiszerek tartósítását. Két fő módszere a vizes és a száraz dunszt, melyekkel egyaránt megakadályozható a baktériumok elszaporodása. Fontos a sterilizálás alapos elvégzése, melyhez az üvegek és fedők mosása és forró vízben való főzése ajánlott. A házi befőttek egészséges alternatívát nyújtanak a bolti tartósítószeres termékekkel szemben, és segítenek az élelmiszerpazarlás csökkentésében."
Hangulat:
Pozitív (70%)
Érzelmi töltet:
nyugalom