
Mandiner
Belföld
Dobos József után szabadon – gyulai cukrászda adja idén Magyarország tortáját
Szerző nélküli cikk
2025. augusztus 15. 15:01
Első alkalommal diadalmaskodott Békés vármegyei cukrászda a Magyarország tortája versenyen. A DCJ Stílusgyakorlat fantázianévre keresztelt finomság egyszerre idézi meg a hagyományt és nyit új utakat a 140 éves dobostorta újraértelmezésében. Az alkotót, Balogh László cukrászmestert kérdeztük.
MI összefoglaló
"A 2025-ös Magyarország Tortája díjat a gyulai Balogh László és Kis Roland által készített DCJ Stílusgyakorlat nyerte el, így első alkalommal került a cím Békés megyébe. A torta a dobostorta 140. évfordulójára kiírt mezőnyben a dobos-alapanyagokat (vaj, csokoládé, karamell, vanília) használva újraértelmezett, függőleges rétegezésű kompozíció: piskóta, csokoládékrém, meggy és meggypálinka (Harruckernt), mandulanugát és grillázs szerepel benne, az alsó piskótalapot karamell borítja. A zsűrizés három körben zajlott, az élő döntőben a csapat módosított a zselé savanykásságán és a stabilizátoron. A győztes tortákat augusztus 19-től kínálják a Magyar Ízek Utcájában és országszerte; a receptek csak jövőre válnak nyilvánossá."
Hangulat:
Pozitív (80%)
Érzelmi töltet:
öröm