
Mandiner
Egészség & Wellness
Nem mindegy, milyen evőeszközt használunk – van, amelyik mérgező
Szerző nélküli cikk
2025. július 25. 19:33
Könnyen elkerülhetjük a kellemetlen vagy egyenesen veszélyes mellékhatásokat.
MI összefoglaló
"Az eldobható műanyag evőeszközök és élelmiszercsomagoló anyagok petrolkémiai alapanyagokból készülnek, amelyek melegítés vagy savas, sós ételek hatására mikroműanyag részecskéket bocsáthatnak ki. Ezek a mikroműanyagok gyulladást okozhatnak a test különböző részeiben, növelhetik a bél- és tüdőrák, valamint a stroke, szívinfarktus kockázatát, és összefüggésbe hozhatók demencia bizonyos típusával. Ajánlott helyettük a kezeletlen fa vagy kukorica alapú, komposztálható evőeszközök használata."
Hangulat:
Negatív (20%)
Érzelmi töltet:
félelem