
Origo
Gasztro & Utazás
Dinnyehéj és uborka – kovászból lesz a csoda!
Origo
2025. július 18. 15:15
A nyári melegben jól esik valami hűsítő, például egy házi savanyúság. A kovászos dinnye nemcsak különleges ízélmény, hanem környezettudatos megoldás is. A dinnyehéj új szerepben, komposzt helyett a tányéron végzi.
MI összefoglaló
"A dinnyehéj hagyományosan hulladéknak számít, azonban kiváló alapanyag kovászoláshoz, amelyből hűsítő és ropogós nyári savanyúság készíthető. A dinnyehéj kovászolása hasonló a kovászos uborkáéhoz, fokhagymával, kaporral, mustármaggal és egyéb fűszerekkel. Ezzel a módszerrel a dinnyehéj a komposzt helyett a tányérra kerül, környezettudatosan hasznosítva az alapanyagot."
Hangulat:
Pozitív (82%)
Érzelmi töltet:
optimista