
Origo
Gasztro & Utazás
Eláruljuk, hogyan lesz tökéletes a rántott csirkemáj
Origo
2025. június 30. 08:46
A rántott csirkemáj egykor alapfogásnak számított, ma viszont ritkábban készítjük el, pedig gyors, olcsó és finom. Elkészítése nem igényel különösebb gyakorlatot, mégis kevesen veszik elő. Mutatjuk, hogyan lesz belőle igazán finom, kívül ropogós, belül szaftos csirkemáj-fogás.
MI összefoglaló
"A rántott csirkemáj elkészítése gyors, egyszerű és költséghatékony, mégis ma kevésbé népszerű étel. A májat alaposan megtisztítva, fűszerezve és tejben áztatva kell előkészíteni, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozva, forró olajban aranybarnára sütni. Ajánlott köretként vajas-petrezselymes burgonya, burgonyapüré, sült burgonya, párolt rizs vagy savanyúság fogyasztása, de akár kenyérrel és savanyú uborkával is tálalható. A sütés során a máj megszurkálása segít elkerülni a forró olaj spriccelését."
Hangulat:
Pozitív (70%)
Érzelmi töltet:
nyugalom