
Origo
Gasztro & Utazás
Ez a három hétköznapi étel segít a szívroham megelőzésében
Origo
2025. június 25. 06:48
A szívroham a világ egyik vezető haláloka, de egy új japán kutatás szerint három hétköznapi élelmiszer is segíthet a megelőzésében – méghozzá hatékonyabban, mint egyes gyógyszerek. A szívroham megelőzésének a kulcsa egy természetes antioxidáns: a ferulasav.
MI összefoglaló
"A ferulasav, egy természetes antioxidáns, amely rizsben, kávéban és spenótban is megtalálható, képes gátolni a koszorúerek görcsét és ezzel csökkenti a szívroham kockázatát. Japán kutatók sertésszíveken végzett vizsgálatai alapján a ferulasav hatékonyabb lehet a diltiazem nevű szívgyógyszernél. Emellett antioxidáns tulajdonságai révén bőrfiatalító és gyulladáscsökkentő hatásai is vannak. Így az egészséges, ferulasavban gazdag étrend hozzájárulhat a szív és az általános egészség megőrzéséhez."
Hangulat:
Pozitív (85%)
Érzelmi töltet:
optimista