
Origo
Gasztro & Utazás
Így ismerheti fel az igazán édes dinnyét
Origo
2025. június 19. 11:46
Kopogtatás, szaglászás, vagy csak ránézés? Ahány ember, annyi szokás – de vajon honnan lehet tudni biztosan, hogy egy görögdinnye igazán érett és finom lesz? Segítünk pár tuti tippel.
MI összefoglaló
"A dinnyeszezon idén később kezdődik a hűvös tavasz miatt, de a magyar termelők így is kiváló minőségű görög- és sárgadinnyét kínálnak főként Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya, Somogy és Tolna megyékből. Fontos választási szempontok a szár állapota, a héj színe és mintázata, a dinnye hangja, valamint a héj szárazsága. A legmegbízhatóbb módszer a finom megütögetés, mely során a kézben érezhető rezgés jelzi az érettséget. Habár a modern termesztés miatt nehezebb egyértelműen minőséget megállap"
Hangulat:
Pozitív (75%)
Érzelmi töltet:
optimista