
Origo
Egészség & Wellness
Öt élelmiszer, ami természetes vérnyomáscsökkentő
Origo
2025. augusztus 24. 05:50
A helyes táplálkozás kulcsfontosságú a magas vérnyomás megelőzésében és kezelésében. Az étrendben előnyt élveznek a teljes kiőrlésű gabonák, a zöldségek, a gyümölcsök, a hüvelyesek, a sovány tejtermékek, a baromfi, a hal és az olajos magvak, mert mindezek hozzájárulnak a vérnyomás csökkentéséhez.
MI összefoglaló
"Teljes kiőrlésű gabonák, zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, sovány tejtermékek, baromfi, hal és olajos magvak rendszeres fogyasztása, valamint sóbevitel csökkentése és testsúlycsökkentés segít a vérnyomás normalizálásában. Naponta legalább 500 g zöldség és gyümölcs, mérsékelt alkohol, só helyett fűszernövények használata ajánlott. Kálium és kvercetin jótékony hatású; kiemelt vérnyomáscsökkentők: hüvelyesek, cékla, cukormentes kakaó, fokhagyma és alma."
Hangulat:
Pozitív (72%)
Érzelmi töltet:
remény