
Origo
Gazdaság & Pénzügy
Régi fagylaltozások – izgalmas képeket mutatunk a múlt századi fagylaltozókról
Origo
2025. június 24. 13:24
Bár a 19. század végére már a legtöbb magára valamit adó pesti kávéházban lehetett kapni fagylaltot, a korabeli édesség még jó ideig nem került tölcsérbe. A most következő galériás összeállításunkban izgalmas képeket mutatunk a múlt századi fagylaltozókról, és azt is eláruljuk, hogy az elmúlt évtizedek során milyen ízekben és hány forintért mérték a gombócokat
MI összefoglaló
"Az emberiség már több ezer éve fogyasztja a fagylaltot, melynek tejes változata a 16. században született meg Firenzében. Az ipari forradalom után az 1800-as években minden nagyvárosban elterjedt az édesség, Magyarországra pedig az osztrákok közreműködésével jutott el. A tölcséres fagylalt az amerikai feltaláló, Charles E. Miches munkájának köszönhetően vált népszerűvé a 20. század elején. Magyarországon az árak a hatvanas évektől az 1980-as évekig növekedtek, míg a kínálat kezdetben szűkös volt, később azonban jelentősen bővült a fagylalt ízek választéka."
Hangulat:
Pozitív (72%)
Érzelmi töltet:
izgalom