
Origo
Gasztro & Utazás
Termés nincs, baracklekvár van: könnyen átverhetik a boltok, ha nem figyel
Origo
2025. július 27. 20:30
A későtavaszi fagyok miatt idén sok helyen elmaradt a baracktermés, így a házi lekvárfőzés is nehezebbé vált. A boltokban kapható baracklekvár viszont gyakran csak nevében barackos – érdemes megnézni, mit is tartalmaz valójába egy-egy üveg lekvár.
MI összefoglaló
"Az idei későtavaszi fagyok miatt jelentősen visszaesett a baracktermés, ami megnehezítette a házi baracklekvár készítését. A boltokban kapható baracklekvárok gyakran csak alacsony százalékban tartalmaznak valódi barackot, helyette számos mesterséges összetevőt, például glükóz-fruktózszirupot és almasűrítményt tartalmaznak. Emiatt fontos az összetevők alapos átnézése a vásárlás előtt, hogy elkerüljük a csalódást és megtaláljuk a valóban tartalmas lekvárt."
Hangulat:
Negatív (35%)
Érzelmi töltet:
csalódottság