
Pénzcentrum
Gazdaság & Pénzügy
Így verik át a gyanútlan vásárlókat: alaposan nézd meg a címkét, ha kovászos kenyeret veszel
Pénzcentrum
2025. augusztus 19. 12:31
Augusztusban a hagyományok szerint először kerül az új termésből készült kenyér az asztalra
MI összefoglaló
"A boltokban megjelenő „kovászos” feliratú kenyerek többsége az élelmiszerkönyvi megengedés miatt valójában gyorsított, élesztős vagy starterkultúrával készült ipari termék; a valódi kovász csak lisztből és vízből, hosszabb érlelés után készül, ami jobb ízt és eltarthatóságot eredményez. A Tudatos Vásárlók Egyesülete útmutatót ad a címkeellenőrzéshez és ősgabonák használatát népszerűsíti: augusztus végétől kihívást szerveznek, receptgyűjteményt és webinárt kínálnak, együttműködnek az ÖMKi-val, továbbá promóciós és gyakorlati támogatást adnak a házi és kézműves sütéshez."
Hangulat:
Semleges (57%)
Érzelmi töltet:
semleges