
Pénzcentrum
Egészség & Wellness
Te jó ég! Tényleg rákot okozhatnak ezek az ételek: rengeteg magyar eszi, nem sejtik, mekkora a veszély
Pénzcentrum
2025. augusztus 8. 18:45
Lehetséges, hogy a dohányzók hajlamosabbak több ultrafeldolgozott élelmiszert fogyasztani.
MI összefoglaló
"Egy 12 éves követéses tanulmány szerint a napi hat adag ultrafeldolgozott élelmiszert fogyasztók 41%-kal nagyobb eséllyel kaptak tüdőrákot, mint azok, akik napi 0,5 adagot fogyasztottak. Az ultrafeldolgozott élelmiszerek mesterséges adalékanyagokat tartalmaznak, és a kutatás felhívja a figyelmet ezek mérsékelt fogyasztására. A dohányzás kockázati tényezőként szerepel, de nem teljesen tisztázott, hogy az étrend vagy a dohányzás növelte-e elsősorban a tüdőrák kialakulásának kockázatát. Nem dohányzók között is kimutattak kapcsolatot, ami további vizsgálatokat igényel."
Hangulat:
Negatív (30%)
Érzelmi töltet:
félelem