
Pénzcentrum
Lifestyle & Életmód
Tippek házi kenyérsütéshez és tároláshoz: ezeket kövessük, így elkerüljük a pazarlást
Pénzcentrum
2025. augusztus 19. 19:33
Közeleg augusztus 20-a, az új kenyér ünnepe, ami kiváló alkalmat teremt az otthoni kenyérsütés kipróbálására.
MI összefoglaló
"Az otthoni kenyérsütéshez higiéniai szabályok betartása, megbízható alapanyagok választása és eszközök tisztítása szükséges. A sütés során a belső hőmérséklet elérése (90–95 °C) fontos a mikrobiológiai kockázatok csökkentéséhez; a kelesztés és a környezeti hőmérséklet befolyásolja a biztonságot. Frissen sült kenyeret szellőző vászonzsákban vagy kenyértartóban célszerű tárolni, a hűtő gyorsítja a kiszáradást, a nejlonzacskó hosszú távon penészedéshez vezethet. Penészes kenyeret teljes egészében ki kell dobni, mert a mikotoxinok nem semmisíthetők meg hővel. A pazarlás csökkenthető tervezéssel, kreatív felhasználással (pirítós, bundáskenyér, zsemlemorzsa, kruton) és a kenyér szeletelve, adagolva lefagyasztásával."
Hangulat:
Semleges (60%)
Érzelmi töltet:
semleges