
Portfolio
Külföld
Lesújtó tanulmány jelent meg: komoly kockázatot hordozhat a túlzásba vitt sült krumpli fogyasztás
Portfolio
2025. augusztus 8. 20:20
Új kutatás szerint a heti háromszori sült burgonya fogyasztása 20%-kal növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, míg a főtt vagy sütőben sült burgonya nem jelent hasonló veszélyt - közölte a.
MI összefoglaló
"Egy nemzetközi kutatócsoport elemzése kimutatta, hogy a heti háromszori sült krumpli fogyasztása 20%-kal növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát, miközben a sütőben sült vagy főtt burgonya ilyen kockázatot nem hordoz. A teljes kiőrlésű gabonákkal való helyettesítés csökkenti a kockázatot, míg a fehér rizs növeli azt. Az étrendi tényezők mellett a betegség kialakulását genetikai és életmódbeli tényezők is befolyásolják."
Hangulat:
Negatív (35%)
Érzelmi töltet:
szomorúság