
Qubit
Tech & Tudomány
A neandervölgyiek gasztronómiájában már megjelent az „ahány ház, annyi szokás” sokfélesége
Vajna Tamás
2025. július 21. 10:58
A Jeruzsálemi Héber Egyetem kutatói egymástól mindössze 70 kilométerre fekvő két lelőhelyről előkerült leleteket vizsgálva jutottak meglepő eredményre.
MI összefoglaló
"Észak-Izraelben, Amud és Kebara barlangokban élő neandervölgyi populációk húsfeldolgozási és főzési szokásai jelentősen eltértek, annak ellenére, hogy ugyanazokat az eszközöket használták. A kebarai népesség a hús otthoni bontását és főzését részesítette előnyben, míg az amudiak a helyszíni feldolgozást, a hús érlelését, sózását, szárítását, valamint a sütést preferálták."
Hangulat:
Pozitív (65%)
Érzelmi töltet:
meglepettség